Bölcs Nátán

Bölcs Nátán

A feminizmus első nagy sikere

2017. június 25. - Nataniel

Ausztráliában a feministák első hatalmas változást hozó sikere egy Sydney városi rendelet kicsikarása volt. Ennek értelmében a város összes kocsmája (pub) legfeljebb délután hatig lehetett nyitva. 1916-ban, azaz a Világháború közepén több szigorítás történt, amely a feminizmus sorozatos sikerét hozta az elkövetkező években szerte a fejlett világban.

Ha véletlen nem lenne egyértelmű, hogy miért is küzdöttek a feministák bő évtizede ezért a módosításért, íme. Az éjfélig nyitva tartó kocsmákból ittasan hazatérő családfők mellett családi békéről szó sem lehet. A módosítástól azt várták, szeretetteljesebb családi élet legyen, de legalábbis az asszony- és gyerekverések száma csökkenjen.

A bejegyzés trackback címe:

https://natan.blog.hu/api/trackback/id/tr1112618775

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása